VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

39 de elevi, premiați în cadrul Olimpiadei Republicane de Limba și literatura română

39 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane de Limba și literatura română (limba de instruire), desfășurată la Chișinău în perioada 05-07 mai 2023. Premianții sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Briceni, Cahul, Călărași, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Florești, Hîncești, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Ungheni.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a felicitat elevii pentru performanțele obținute în cadrul olimpiadei și i-a încurajat să continue promovarea limbii și literaturii române prin participarea la competițiile școlare care necesită o bună cunoaștere a conținuturilor curriculare.

„Faptul că ați reușiți să participați în cadrul olimpiadei republicane se datorează atât efortului și sârguinței dumneavoastră, cât și, poate în egală măsură, dedicației profesorilor care vă ghidează zilnic în studierea aprofundată a disciplinelor pe care le-ați îndrăgit. Vă încurajez, în acest context, să alegeți studiile pedagogice în parcursul dumneavoastră profesional și să continuați astfel să fiți ambasadori ai limbii și literaturii române și ai educației de calitate.” a menționat ministrul în adresarea către elevi.

Olimpiada Republicană de Limba și literatura română (limba de instruire) a fost organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc  în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 185 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților poate fi accesată aici.

Elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.