VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Pleșca: Artistul trebuie să aibă verticalitate. Nu mi se pare corect să cânți înainte de alegeri pentru un partid politic

”Nu mi se pare corect ca un actor, un cântăreț, un intelectual, mai ales înainte de alegeri, să cânte pentru un partid politic, nu ar trebui să o facă, actorul sau artistul trebuie să aibă verticalitate, să aibă poziția sa civică și să nu se lase ademenit”. Această opinie a fost exprimată de actorul Alexandru Pleșca în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

Actorul susține că actorii și cântăreții, având un salariu mizer, sunt motivați financiar ca să cânte sau să recite o poezie pentru un partid politic.

”Eu am avut posibilitatea să vorbesc cu niște artiști și am zis că de ce au concertat pentru un anume partid politic, la care am primit răspunsul: „Noi doar cântăm, noi doar recităm”. Nu mi se pare corect ca un actor, un cântăreț, un intelectual, mai ales înainte de alegeri, să cânte pentru un partid politic, nu ar trebui să o facă, actorul sau artistul trebuie să aibă verticalitate, să aibă poziția sa civică și să nu se lase ademenit. Dar, din păcate, iarăși ajungem la bani, cred că din punct de vedere financiar sunt mai motivați atunci când cântă sau când recită o poezie, mai ales pentru un partid de stânga. Doamne ferește, din punctul meu de vedere, tot timpul. Am primit chiar și invitație să fiu la un post de televiziune pentru un salariu decent, dar am zis „nu” pentru persoana respectivă. Cred că vă dați seama, nu vreau să-i zic numele, dar am refuzat, mai bine sărac, vorba mamei mele, dar curat”, a explicat actorul.

Mai mult, Alexandru Pleșca se arată convins că întreaga societate decide calea corectă spre care ar trebui să se orienteze R. Moldova.

”Din punctul meu de vedere, fiecare contribuie cum poate la schimbarea societății din Republica Moldova. Noi, actorii, contribuim prin artă, prin teatru, prin frumos. Exact așa cred și eu. Și după ce vine publicul la teatru, eu sunt convins că pleacă altfel și cu alte decizii vizavi de țara în care trăiește, casa, familia în care trăiește și după asta cred că ia niște decizii corecte”, a mai declarat Pleșca.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.