VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandr Slusari: Aderarea la UE este unica cale de salvare pentru agricultura din R. Moldova

Aderarea la UE este unica cale de salvare pentru agricultura din Republica Moldova. De această opinie este ex-deputatul Alexandru Slusari, președinte al Asociației „Forța Fermierilor” din Republica Moldova.

Politicianul a declarat în exclusivitate pentru Vocea Basarabiei că pentru a dezvolta agricultura este nevoie de mai multe eforturi din partea statului.

Nu vedem niciun program susținut de UE pentru agricultori. Eu nu cred că UE ar refuza acest lucru dacă era mai mare insistența din partea Guvernului. Lucrați cu partenerii externi, lucrați cu România! România este mai mult decât partenerul nostru extern, este un colac de salvare pentru R. Moldova sub toate aspectele. Adresați-vă, mergeți la București ca să ni se ofere ajutor pentru motorină. Dacă ar fi un program european, ar fi fonduri europene am putea face față provocărilor. Cu resursele pe care le avem nu putem dezvolta sectorul agrar și nu putem salva fermierii mici și mijlocii. Statul trebuie să se determine dacă dorește ca fermierii mici și mijlocii să se dezvolte”, a menționat Alexandr Slusari.

Totodată, ex-parlamentarul a subliniat că securitatea agrară din R. Moldova este pusă în pericol de patru mari companii controlate din off-shore.

300.000 de hectare de pământ din Moldova sunt controlate de 4 companii mari care sunt controlate din off-shore și acest lucru pune în pericol securitate agrară a R. Moldova. Statul trebuie să prioritizeze activitățile în agricultură. Suntem gata să fim solidari, dacă statul va ține cu agricultorii. Cu două mâini susținem aderarea la UE, care este unica cale de salvare pentru agricultură, însă e nevoie de mai multe eforturi din partea statului, mai puține vorbe și declarații, dar mai multe realizări”, a conchis Slusari.

Citește și: Alexandr Slusari, prognoze pentru anul 2023: Tendințele nu sunt îmbucurătoare. Va fi un an greu, marcat de intensificarea războiului

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.