VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alerte cu bombă în capitală. Sunt vizate inclusiv Aeroportul Internațional Chișinău și Curtea Supremă de Justiție

Oamenii legii anunță că au fost sesizați marți dimineață, 16 august, precum că în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, în clădirea Curții Supreme de Justiție (CSJ), dar și pe podul de pe strada Ismail sunt amplasate obiecte explozibile.

Potrivit poliției, forțele de ordine au intervenit imediat în toate locurile unde au fost anunțate bombe, iar serviciile specializate fac verificări.

În această dimineață, Poliția a fost alertată despre existența unor obiecte explozibile în mai multe locații din capitală. Sunt vizate Aeroportul Internațional Chișinău, Curtea Supremă de Justiție, podul de pe strada Ismail, dar și câteva centre comerciale. Serviciile specializate au intervenit imediat și efectuează verificările necesare”, anunță poliția.

Numărul alertelor cu bombă a crescut considerabil în ultima perioadă la Chișinău. Toate s-au dovedit a fi false în cele din urmă. Autoritățile din R. Moldova au anunțat că vor să înăsprească pedeapsa pentru astfel de amenințări.

Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI), „articolul în redacție nouă a Codului penal prevede, pentru această faptă, mai multe circumstanțe agravante în care pedepsele ajung până la maximum 12 ani de lipsire de libertate”.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), alertele false cu bombă, anunțate în ultimele săptămâni atât în Chișinău cât și pe întreg teritoriul R. Moldova, ar fi organizate de un grup de persoane care și-ar dori să creeze neliniște în societate.

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat cel puțin 30.000 de lei, însă cheltuielile pot ajunge și la 100 mii. Codul Penal prevede amendă până la 42.500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.