VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alerte false cu bombă la Curtea de Apel și sediile Judecătoriei Chișinău: Autorul, reținut de poliție

Persoana care, astăzi, a efectuat două apeluri la serviciul unic 112, comunicând că Judecătoria Chișinău, sediile Centru și Buiucani sunt minate a fost identificată și reținută. Despre aceasta anunță Poliția R. Moldova.

Potrivit sursei citate este vorba despre un bărbat de 41 de ani, locuitor al Capitalei.

”Acțiunile de documentare și reținere au fost realizate de către polițiștii Direcției de poliție a capitalei, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Buiucani. La moment, organele de drept stabilesc toate circumstanțele”, subliniază oamenii legii.

Știrea inițială: Oamenii legii au fost puși pe ar după ce persoane necunoscute au apelat la Serviciul 112 și au anunțat că Judecătoriile cu sediul Centru și Buiucani, dar și Curtea de Apel Chișinău ar fi minate.

Potrivit Poliției, apelurile au parvenit de la numere de telefon diferite, efectuate de către o femeie și doi bărbați.

La fața locului s-au deplasat serviciile abilitate pentru examinarea imobilelor și asigurarea securității cetățenilor.

După aproximativ 5 ore, oamenii legii au anunțat că alertele cu explozive anunțate astăzi s-au dovedit a fi false.

În urma verificărilor nu au fost depistate obiecte interzise ori explozibile. Poliția întreprinde acțiuni de identificare a persoanelor”, se arată în mesajul Poliției.

Reamintim că fenomenul alertelor false cu bombă a înregistrat o creștere considerabilă în ultima perioadă. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, de la începutul anului a fost anunțată minarea falsă a peste 880 de obiective. Prejudiciul adus statului de alertele false cu bombă este de peste 2,2 milioane lei.

Persoana vinovată de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27.500 până la 42.500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.