VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alaiba încurajează cetățenii să cumpere produse autohtone

Dacă fiecare cetățean ar investi 200 de lei pe lună în produse locale, în locul produselor de import, s-ar acumula 6 miliarde de lei în economia națională. Cumpărând local – dezvoltăm țara. Este îndemnul vicepremierului Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Dumitru Alaiba susține că dacă 2,5 milioane de cetățeni ai R. Moldova ar cumpăra produse locale, Produsul Intern Brut ar înregistra o creștere adițională de 1%.

„Alegând autohton contribuim la dezvoltarea economică locală, susținem antreprenorii și deschidem noi oportunități. De la produse alimentare, la cele neperisabile, încurajez pe toți să aleagă local. Avem de unde alege, la foarte multe categorii”, a menționat Alaiba.

Ministrul Economiei susține că produsele locale pot fi recunoscute după mențiunea „Fabricat în Moldova” și codul de bare „4 84 …”.

„De sărbători și nu numai, vă încurajez să alegeți produsele locale! Cumpărând local – dezvoltăm țara!”, a îndemnat Alaiba.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.