VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ajutorul SUA pentru Ucraina de 61 mld. de dolari, aprobat în Camera Reprezentanților. Zelenski: Sprijinul va opri înaintarea rușilor

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina de 61 de miliarde de dolari a fost aprobat de Camera Reprezentanților din Congresul SUA, document ce a fost tergiversat în forurile de la Washington luni întregi. Marți, pachetul ar putea fi aprobat deja de Senat și promulgat de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, așa încât prima tranșă să ajungă deja până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Unian scrie că purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a precizat că Statele Unite au o rețea logistică foarte fiabilă, care le permite să trimită asistența necesară. Oficialii americani nu declarat însă public ce fel de arme vor fi incluse în tranșă, dar într-un articol The New York Times scrie că, cel mai probabil, este vorba de muniții pentru apărarea aeriană și artilerie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a votat pachetul de ajutor pentru Ucraina, că astfel va fi împiedicată extinderea războiului și vor  fi salvate mii de vieţi.

„Sunt recunoscător Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, ambelor partide şi personal preşedintelui Mike Johnson pentru decizia care menţine istoria pe drumul cel bun. Democraţia şi libertatea vor avea întotdeauna o semnificaţie globală şi nu vor eşua niciodată atât timp cât America ajută la protejarea lor”, a declarat Zelenski.

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare contra Rusiei, este un moment de cotitură pentru Ucraina, a cărei situație pe front era tot mai dificilă și mai vulnerabilă. Rezultatul final al votului a fost de 311 la 112, voturile contra fiind ale republicanilor lui Trump. Democrații au votat alături de o parte a conferinței republicane pentru deblocarea ajutorului. Pe lângă pachetul pentru Ucraina, a fost aprobat și un ajutor de 34 de miliarde de dolari pentru Israel. Joe Biden a salutat adoptarea de către Camera Reprezentanţilor a fondurilor, un „ajutor crucial” pentru Ucraina şi Israel, la „întâlnirea cu istoria”. Pachetul de 95 de miliarde de dolari „trimite un mesaj clar despre puterea leadership-ului american în întreaga lume”, a spus liderul american.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.