VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Până la sosirea ajutorului american, forțele ruse vor profita și își vor intensifica atacurile, susțin experții ISW

Experții militari de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) transmit că rușii își pot intensifica atacurile folosind „fereastra” de timp înainte de sosirea în Ucraina a ajutorului militar din partea Statelor Unite, relatează Ukrainska Pravda.

Ajutorul oferit de Statele Unite nu va începe însă să aibă un impact asupra situației din prima linie decât după câteva săptămâni.

„Astfel, situația din prima linie va continua să se deterioreze în acest timp, mai ales dacă forțele ruse își intensifică atacurile pentru a profita de intervalul de timp înainte de sosirea noului ajutor american”, se arată în raport.

Analiștii spun că forțele ucrainene ar putea suferi noi eșecuri în săptămânile următoare, dar este probabil că vor putea opri ofensiva rusă actuală dacă ajutorul reînnoit al SUA sosește rapid. „Amenințarea unei acțiuni semnificative din punct de vedere operațional al Rusiei în următoarele săptămâni rămâne, deși comandamentul ucrainean ar putea avea o marjă de manevră mai mare în a-și asuma riscuri pe termen scurt de epuizare a stocurilor, pentru a preveni acest lucru, dacă este încrezător că, în curând, noile resurse vor ajunge”, transmis experții militari, citați de libertatea.ro.

Experții sugerează că, probabil, ocupanții vor intensifica operațiunile ofensive, loviturile cu rachete și loviturile cu drone în săptămânile următoare pentru a profita la maximum de constrângerile logistice ucrainene. În plus, forțele ruse continuă, iar în unele zone au intensificat, operațiunile ofensive, profitând de primăvara „uscată” și de penuria de material ucrainean până la sosirea asistenței de securitate promise din Occident. În același timp, subliniază experții, trupele ruse au obținut doar succes tactic în ultimele 6 luni și este puțin probabil să reușească o acțiune de anvergură care să distrugă prima linie ucraineană. Cu toate acestea, în următoarele săptămâni, rușii pot obține în continuare câștiguri semnificative din punct de vedere operațional, lovind în zonele frontului unde apărarea ucraineană pare relativ fragilă, în special la vest de Avdiivka, sau în zonele frontului în care forțele Moscovei se află în raza de acțiune a obiectivelor importante, cum ar fi de exemplu, lângă Ceasiv Iar, la câțiva kilometri vest de Bahmut.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.