VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AIPA dă start procesului de primire a cererilor de subvenționare a primelor de asigurare în agricultură

În scopul stimulării producătorilor agricoli de a-și asigura interesele lor patrimoniale împotriva riscurilor specifice activităților agricole și protejarea acestora în procesul de asigurare a riscurilor de producție în agricultură Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a emis ordinul cu privire la aprobarea formularului Cererii de subvenționare a primelor de asigurare în agricultură.

În acest sens, companiile de asigurări pot deja depune cererile de acordare a subvenției pentru rambursarea primelor de asigurare stabilite în baza contractelor de asigurare a riscurilor în agricultură, încheiate conform procedurii descrise de Legea nr.183/2020 privind asigurarea subvenționată în agricultură.

Documentele solicitate suplimentar pentru obținerea sprijinului financiar rămân a fi:

1) Cererea de subvenționare, ce poate fi accesată aici.

2) Copia polițelor de asigurare

3) Copia documentelor de plată a primei de asigurare

4) Copia contractului de asigurare

5) Declarația pe propria răspundere a asiguratului cu privire la existenta bunului asigurat

6) Declarația pe propria răspundere a asiguratorului privind veridicitatea datelor și a documentelor prezentate (formular tipizat).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.