VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii revin mâine, 8 decembrie, la proteste în centrul Capitalei

Agricultorii vor reveni mâine, 8 decembrie, la proteste în centrul Capitalei. Despre aceasta a anunțat Alexandr Slusari, directorul executiv al asociației „Forța Fermierilor”.

Fermierii revin mâine în PMAN la 10:30 pentru reluarea protestului”, a anunțat acesta.

Menționăm că sute de fermieri din toate raioanele țării cer Guvernului instituirea unui moratoriu până la 31 octombrie 2024, la calcularea penalităților, la executarea silită a obligațiunilor și demararea procedurilor de insolvență pentru producătorii de cereale și oleaginoase. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat la 30 noiembrie că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către agricultori, nu poate fi aplicat sub nicio formă. Vladimir Bolea a precizat că autoritățile vor încerca alte căi legale pentru a-i sprijini pe fermierii ajunși în impas.

Totodată, subliniem că în urma discuțiilor cu președintele țării, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentate, Vladimir Bolea, nu s-a ajuns la un numitor comun.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.