VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii, indignați de declarațiile ministrului Vladimir Bolea: Cer discuții cu Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu

Asociația „Forța Fermierilor” a venit cu o reacție, după ce astăzi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către agricultori, nu poate fi aplicat sub nicio formă.

Într-un comunicat remis presei, Asociația „Forța Fermierilor” menționează că „agricultorii au fost mințiți cras” de ministrul Vladimir Bolea, iar declarațiile oficialului „reprezintă un șoc” pentru agricultorii care protestează în PMAN.

Asociația Forța Fermierilor condamnă categoric poziția oportunistă a ministrului agriculturii, expusă public azi contrar declarațiilor și înțelegerilor anterioare. Cu alte cuvinte, agricultorii au fost mințiți cras de ministru. Vă amintim că dl Bolea anterior a susținut ideea moratoriului țintit pentru fermierii, care se află în mare dificultate de plată, la calcularea penalităților, executarea silită și intentarea procedurii de insolvabilitate. Marți ministerul a venit cu proiectul Dispoziției Comisiei Situației Excepționale privind acest moratoriu, la care Forța Fermierilor în aceeași seară a contribuit cu mai multe amendamente. Tot marți, ministrul public a promis că joi vom primi răspuns de la domnul prim-ministru referitor la compensații. Pentru toți agricultorii, care au venit azi în PMAN a fost un șoc să asculte bâlbâiala domnului Bolea despre faptul că nu este posibil de introdus moratoriu țintit și de creat comisia specială pentru examinarea fiecărui dosar prin dispoziția CSE”, se arată în comunicat.

Totodată, Forța Fermierilor declară că „autoritățile își bat joc de ramura agricolă, și în special față de fermierii micro, mici și mijlocii care se află în pragul falimentului”.

Oamenii de la sate, care se ocupă cu lucruri concrete, nu pot înțelege cum este posibil cu atâta ușurință să renunți la propriile promisiuni și să-ți schimbi poziția peste noapte. În același timp, fermierii așa și nu au auzit mesajul prim-ministrului despre compensații. Producătorii agricoli au catalogat tot ceea ce s-a întâmplat drept bătaie de joc față de ramura agricolă și în special față de fermierii micro, mici și mijlocii, care se află în pragul falimentului. Agricultorii s-au convins că avem ministru Trans Oil, care contribuie la distrugerea clasei de fermieri de la sate și transformarea țării în moșia holdingurilor transnaționale. Din păcate, încercările noastre de a avea azi întâlniri cu cineva din conducerea țării nu s-au soldat cu niciun rezultat. Toți au invocat agendă foarte încărcată. Chiar dacă spiritele în rândurile fermierilor s-au încins, totuși conducerea organizației a reușit să calmeze spiritele în contextul existenței interzicerii de către poliția a marșurilor cu tehnica agricolă în legătură cu vizita de două zile a delegațiilor străine. Agricultorii încă odată au demonstrat responsabilitate față de reputația țării. Totodată, toți fermierii au decis unanim că dacă în următoarele 2 zile nu avem organizate întâlniri cu prim-ministru, președintele Parlamentului și președinta Maia Sandu, luni, agricultorii revin în PMAN și vor protesta foarte activ cu tehnica în mișcare. Din start cerem scuze de la locuitorii capitalei pentru incomoditățile, care urmează. Vom încerca ca acest disconfort la maximum să fie simțit de cei de la guvernare și la minimum de populația municipiului”, se mai arată în comunicat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.