VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Franța refuză extrădarea fugarului Paul al României, condamnat pentru obținerea ilegală a unei posesiuni regale 

Paul de România, nepotul regelui Carol al II-lea, nu va fi extrădat în România. Curtea de Apel din Paris nu a dat curs solicitării autorităților de la București, care încă acum trei ani l-a condamnat pe Paul al României la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa. 

Instanța franceză a refuzat predarea „din cauza unui risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”. Potrivit AFP, Paul al României, în vârstă de 75 de ani, a primit decizia cu un zâmbet reiterând că solicitarea de extrădare este făcută strict în scopuri politice. 

În cazul retrocedării ilegale a posesiunii regale de la Băneasa, în 2020 au fost condamnate 18 persoane, inclusiv oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, care ar fi fost coordonat schema prin care Paul al României ar fi obținut ilegal fosta fermă regală de 47 de hectare. Prejudiciul adus României a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

Paul-Philippe al României, născut în 1948, este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, născut în 1920. Tatăl său a fost primul fiu al regelui Carol al II-lea din scurta căsătorie cu Valentina ”Zizi” Lambrino, care a fost repudiat de suveran și declarat drept fiu nelegitim.  

În timp ce Mircea Grigore Carol și-a dedicat viața pentru a i se recunoaște legitimitatea ca fiu al lui Carol al II-lea, iar în 2003, cu trei ani înainte de moarte, justiția i-a permis să poarte numele de Hohenzollern, adică să fie parte a acestei Casei Regale, fiul său, Paul, nu a obținut acest drept și nici nu este considerat membru al Casei Regale a României, chiar dacă a ridicat mai multe pretenții la moștenire. 

Paul Philippe, cu cetăţenie franceză, britanică şi română, nu a fost recunoscut ca membru al familiei regale nici de către unchiul său Mihai, ultimul rege al României, care a murit în 2017.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.