VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agenția de Mediu: La Giurgiulești nivelul de poluare a aerului depășește norma admisibilă

La Giurgiulești nivelul de poluare a aerului depășește norma admisibilă. Despre aceasta anunță Agenția de Mediu care a prelevat probe de aer după incendiul izbucnit la Portul Internațional Liber Giurgiulești, care a avut loc la data de 16 ianuarie 2023.

Potrivit sursei citate, probele de aer au fost prelevate la diferite distanțe de focarul incendiului.

În urma investigațiilor de laborator, au fost identificate depășiri nesemnificative ale normei sanitare pentru dioxidul de azot, de 1,2 ori. Un nivel sporit al poluării aerului s-a atestat pentru conținutul de fenol, care a depășit norma sanitară de la 2,2 până la 3,8 ori”, subliniază Agenția de Mediu.

Totodată, Agenția de Mediu anunță că continuă monitorizarea nivelului de poluare a aerului.

La data de 17 ianuarie 2023, reprezentanții Laboratorului de Referință de Mediu, au efectuat o ieșire repetată la fața locului pentru preluarea probelor și analiza lor în condiții de laborator. Agenția de Mediu anunță că va veni cu o informație actualizată la acest subiect”, se mai arată în comunicatul remis.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.