VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agenția de Mediu dă asigurări că nivelul de radiație pe teritoriul R. Moldova este în limitele normei

Agenția de Mediu anunță că efectuează zilnic monitoringul echivalentului dozei ambientale a radiației gama (fondul radioactiv al mediului). Conform datelor colectate la 5 septembrie, reprezentanții Agenției de Mediu susțin că nu se înregistrează creșteri, valorile fiind în limita admisibilă.

Luni, 5 septembrie 2022, până la ora 8.00 , valorile înregistrate ale echivalentului dozei ambientale a radiaţiei gama pe teritoriul Republicii Moldova la staţiile cu monitorizare manuală (Soroca, Făleşti, Corneşti, Bravicea, Bălţata, Leova, Comrat) constituie:

Minima: 0,09  μSv/h – la staţia Bălțata

Maxima: 0,16 μSv/h – la staţia Comrat

Valorile înregistrate ale echivalentului dozei ambientale a radiaţiei gama pe teritoriul Republicii Moldova la staţiile cu monitorizare automată (Briceni, Bălţi, Chişinău, Ştefan Vodă, Cahul) constituie:

Minima: 0,11 μSv/h – la staţia Chișinău la orele 100 și 530

Maxima: 0,14 μSv/h – la staţia Ștefan Vodă la ora  250

Limita de avertizare pentru teritoriul Republicii Moldova este de 0,25 microSievert/h, stabilită de către Ministerul Sănătății, în conformitate cu normele fundamentale  nr. 06.5.3.3.4 din 27.02.2001 de radioprotecţie. Cerinţe şi reguli igienice (NFRP-2000).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.