VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agenda europeană, discutată de Cristina Gherasimov cu un șir de înalți oficiali de la București

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a făcut un bilanț al vizitei sale la București. ”Am avut întrevederi cu mai mulți prieteni ai țării noastre, unde am discutat despre agenda europeană”, a precizat Gherasimov.

Pe lângă dialogurile cu șefa diplomației de la București, Luminița Odobescu, și cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au fost abordate evoluțiile de pe agenda de integrare europeană în discuțiile cu Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senat, Vasile Dîncu, președintele Comisiei Afaceri Europene din Senat și cu George Gabriel Bologan, consilierul pentru politică externă al Președintelui Klaus Iohannis.

„Mai exact, ne-am referit la progresele noastre în procesul de aderare și la modalitățile prin care România ne poate susține și mai departe. Am discutat și despre importanța intensificării dialogului bilateral pe dimensiunea parlamentară, în special în contextul procesului de evaluarea a alinierii legislației naționale cu cea a UE”, a declarat Cristina Gherasimov.

Cu Mihai Alexandru Ghigiu, șeful Cancelariei Guvernului României, și cu Nicolae Comănescu, consilierul de stat pentru politică externă și afaceri strategice în cadrul Cancelariei prim-ministrului României, Gherasimov a discutat despre importanța modificărilor efectuate recent la nivel de instituții și anume crearea Biroului pentru Integrare Europeană.

„Am menționat că acest pas ne va permite să coordonăm mult mai bine acțiunile și eforturile pe care trebuie să le realizăm acasă. Pe final, am mulțumit pentru suportul constant și necondiționat oferit Republicii Moldova. Relațiile noastre nu doar că sunt puternice, dar și într-o continuă dezvoltare. Acest parteneriat solid reprezintă un pilon fundamental în parcursul nostru spre un viitor european comun”, a mai adăugat Cristina Gherasimov.

Amintim, pe 21-22 februarie, demnitarul va pleca într-o nouă vizită la Bruxelles pentru a avea o primă analiză a legislației UE în domeniul justiției și drepturilor fundamentale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.