VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Furnizorii de servicii, obligați de Guvern să elaboreze măsuri sigure de securitate cibernetică

Furnizorii de servicii din așa domenii precum cel bancar, sănătate și transport vor fi obligați să implementeze măsuri stricte de securitate cibernetică, cu un cadru de supraveghere și control detaliat. Noile norme se regăsesc într-un proiect aprobat azi de Guvern.

Documentul vine să consolideze securitatea cibernetică la nivel național și să răspundă la cerințele tot mai complexe ale mediului digital și la nevoia de aliniere la standardele europene.

Legea introduce cerințe stringente de securitate cibernetică în diverse domenii cheie, inclusiv sănătate, transporturi, servicii bancare și gestionarea deșeurilor. Aceste schimbări asigură o mai bună protecție împotriva amenințărilor cibernetice și sporesc reziliența infrastructurii naționale.

„Este esențial să subliniem că aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra modului în care entitățile publice și private gestionează riscurile cibernetice. Prin aceste măsuri, Republica Moldova își întărește angajamentul de a asigura un spațiu digital sigur și de încredere pentru toți cetățenii săi. Inițiativa a fost elaborată cu suportul proiectului UE „Moldova Cybersecurity Rapid Assistance” și reprezintă un pas important în fortificarea infrastructurii cibernetice naționale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.