VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acuzațiile lui Stati la adresa lui Robu nu s-au confirmat: Procurorul Nadejda Busuioc a refuzat pornirea urmăririi penale

Acuzațiile Sorin Stati privind pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, nu s-au confirmat. Despre aceasta informează Procuratura Anticorupție într-un comunicat remis presei.

”Prin ordonanța din 29 august 2022 emisă de procurorul Nadejda Busuioc a fost dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe faptele expuse în sesizarea domnului Sorin Stati privind pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar Dumitru Robu, din motiv că nu există faptul vreunei infracțiuni prevăzute de legea penală”, precizează sursa citată.

În opinia procurorului de caz, decizia de a refuza în pornirea urmăririi penale a fost determinată de următoarele argumente: „presupusa bănuială rezonabilă cu privire la comiterea unor pretinse acte de corupție sau altor pretinse acțiuni ilegale de către Procurorul General interimar Dumitru Robu s-a bazat în exclusivitate pe cele declarate de Sorin Stati, care nu a putut aduce careva mijloace materiale de probă în confirmarea celor invocate, precum și care personal a declarat că nu a fost prezent la evenimentele relatate ca fiind ilegale, ci în majoritatea cazurilor a relatat opiniei publice presupusele fapte infracționale la care nu a fost martor direct, dar care i-au fost aduse la cunoștință de către sursele de informații din cadrul organelor de drept cu scopul de a fi făcute publice”.

Subsecvent, procurorul de caz și-a motivat soluția invocând că, „în cadrul investigației efectuate a fost demonstrat cu certitudine faptul că alegațiile domnului Sorin Stati referitor la pretinsele acte de corupție comise de către domnul Dumitru Robu, nu corespund adevărului, fiind infirmate în totalitate prin probele administrate legal în cadrul prezentului proces penal”.

Decizia procurorului desemnat de CSP, prin care s-a refuzat în pornirea urmăririi penale, poate fi contestată procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile, iar ulterior la judecătorul de instrucție.

Fostul director al companiei de stat Moldatsa Sorin Stati a depus o plângere pe câteva pagini la Consiliul Superior al Procurorilor ce-l vizează pe Procurorul General interimar Dumitru Robu. În sesizare este vizată perioada din 2011, când Robu era procuror la procuratura în Transport, iar Stati conducea Întreprinderea de Stat Moldaeroservice.

Consiliul Superior al Procurorilor a admis sesizările fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă și fostului director al companiei de stat Moldatsa, Sorin Stati cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu. Astfel, a fost desemnat și procurorul care va examina cererile. Este vorba despre Nadejda Busuioc.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.