VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile ucrainene susțin că „au spart prima linie de apărare” în regiunea Herson

Trupele ucrainene ar fi străpuns primele poziții defensive ale trupelor rusești din regiunea Herson, potrivit presei ucrainene. Pe rețelele sociale au apărut informații conform cărora rușii își evacuează posturile de comandă din orașului ocupat Nova Kahovka din cauza intensificării atacurilor ucrainene.

Grupul Operațional Kahovka a anunțat că trupele ucrainene ar fi reușit să străpungă pentru prima dată poziții defensive ale trupelor rusești în regiunea Herson. Informația ar fi fost confirmată de surse ale forțelor armate ucrainene, scrie Adevărul.

„Regimentul 109 al așa-numitei DPR (Republica Populată Donețk) s-a retras din pozițiile sale în regiunea Herson, unitatea aeropurtată de elită care le asigura suportul a părăsit câmpul de luptă”, a transmis Grupul Operațional Kahovka.

Armata ucraineană a lansat o operațiune militară în direcția de sud , dar „are nevoie de tăcere”, a declarat șefa centrului de presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei din Sud, Natalia Gumeniuk, în timpul unei conferințe.

Ea a subliniat că reacția violentă la știrile de pe front dăunează apărătorilor ucraineni.

Există știri despre ofensiva pe direcția de sud. Dar acum trebuie să ne dăm seama că orice acțiune trebuie finalizată mai întâi, abia atunci vor fi eficiente. Acum trebuie să așteptăm și să înțelegem regulile și succesiunea acțiunilor unităților militare”, a subliniat Gumeniuk.

Armata ucraineană a început să desfășoare așa-numitele operațiuni „pregătitoare” în sud pentru a crea condiții mai favorabile pe câmpul de luptă înaintea unei contraofensive ucrainene la scară largă.

Jurnalistul CNN Jim Sciutto a scris despre acest lucru pe pagina sa de Twitter. citând doi oficiali americani de rang înalt. El a adăugat că Washingtonul este convins că această contraofensiva mult așteptată va include operațiuni aeriene și terestre.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.