VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acord între Chișinău și București pentru colaborarea cercetătorilor de pe ambele maluri ale Prutului

Cercetătorii din Republica Moldova și România vor avea oportunitatea să colaboreze în proiecte complexe, cu scopul de a consolida relațiile științifice între cele două țări. Acest fapt a fost consemnat între părți în cadrul celei de-a XII-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale mixte dintre România și Republica Moldova, care a avut loc zilele acestea la București. La reuniune a participat secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Adriana Cazacu.

În cadrul reuniunii, au fost prezentate progresele implementării proiectelor comune în domeniile educației și cercetării din ultima perioadă. „România este partenerul nostru strategic, inclusiv în domeniile educației și cercetării. Cooperarea noastră în prezent este și mai complexă, grație aspirației noastre de integrare europeană, pentru că experiența și bunele practici ale României în direcția dată sunt extrem de valoroase și utile pentru noi”, a declarat Adriana Cazacu în cadrul reuniunii.

De menționat că statul român a contribuit semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii instituțiilor de învățământ din țara noastră. Cu suportul României, în ultimii ani, au fost construite și reabilitate 1300 de grădinițe, procurate 196 de autobuze, a fost reparat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat. Iar la etapa actuală este în proces achiziționarea a 120 de unități de transport școlar.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.