VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEDO a pronunțat 24 de hotărâri în privința Moldovei în anul 2023

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat 24 de hotărâri în privința Republicii Moldova în anul 2023, în fiecare cauză fiind constatată cel puțin o încălcare a Convenției. La fel, au fost luate 34 de decizii cu privire la scoaterea de pe rol a cauzelor sau declararea inadmisibilității acestora. Raportul Agentului guvernamental cu privire la măsurile întreprinse în vederea executării hotărârilor și a deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului a fost aprobat de Guvern și urmează a fi prezentat Parlamentului pentru informare.

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că încălcările Convenției constatate de CEDO sunt preponderent activități sau inactivități ale autorităților statului, așa ca: organul de urmărire penală, procuratură, instanțe de judecată, executori judecătorești, organe ale administrației publice locale, centre de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități etc.

Prin hotărârile și deciziile devenite definitive în anul 2023 Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis acordarea compensațiilor reclamanților în mărime de 369 765 euro (pentru anul 2022 suma a constituit 545 947 euro).

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.