VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Accident cu implicarea a doi polițiști: Trei angajați, concediați, iar șeful IP Sângerei a fost retrogradat

Șeful Inspectoratului de Poliție Sângerei a fost sancționat disciplinar cu retrogradare cu un grad special, iar trei angajați, dintre care unul cu funcție de conducere, au fost concediați, după ce ar fi încercat ”să tăinuiască” accidentul cu implicarea a doi polițiști care s-a produs la data de 17 decembrie 2022 în apropierea localității Mihailovca.

În urma anchetei de serviciu inițiată de Inspectoratul General al Poliției, alți doi polițiști au fost sancționați cu mustrare aspră.

IGP mai menționează că în privința celor doi polițiști implicați în accidentul rutier ancheta continuă.

“Conducerea IGP nu tolerează astfel de încălcări disciplinare în Poliție. Indiferent de grad, statut sau funcția deținută, toți polițiștii care nu-și vor îndeplini atribuțiile de serviciu și nu vor da dovadă de responsabilitate și integritate, vor răspunde conform legii”, mai notează IGP.

Consiliul Raional Sângerei a făcut public un caz cu implicarea a doi inspectori de patrulare, răniți în urma unui accident rutier grav, care s-a produs chiar de Ziua Poliției. Consiliul susține că cei doi ar fi fost în stare de ebrietate, iar cazul ar fi tăinuit de Inspectoratul de Poliție Sângerei, Inspectoratul General al Poliției și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

După publicarea acestei informații, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu internă pentru a stabili circumstanțele accidentului rutier cu implicarea polițiștilor din Sângerei.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.