VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Absolvenții de liceu susțin examenul la disciplina de profil

Peste 17 mii de candidați la bacalaureat susțin astăzi examenul la disciplina de profil, aceasta fiind cea de-a patra probă din actuala sesiune. Dintre aceștia, 8068 candidați de la profilul real susțin proba de examen la Matematică, 8674 de candidați de la profilul umanist – proba la Istoria românilor și universală, 254 de candidați de la profilul sport și 483 de candidați de la profilul arte susțin probele corespunzătoare profilului, transmite Moldpres.

Următorul examen din actuala se sesiune de bacalaureat va fi organizat marți, 18 iunie. Candidații vor susține proba la disciplina la alegere. La aceasta vor participa 15.692 de candidați, dintre care 9440 vor susține proba la Geografie, 2301 – la Chimie, 1326 – Istoria românilor și universală, 774 – la Informatică, 1073 – la Biologie, 552 – la Matematică și 226 – la Fizică.

Sesiunea de bacalaureat se va încheia vineri, 21 iunie, cu proba de examen la limba maternă, la care vor participa 523 de candidați în 13 centre de bacalaureat. Dintre aceștia, 230 de candidați vor susține proba la Limba și literatura bulgară, 240 candidați – proba la Limba și literatura găgăuză, iar 53 de candidați vor susține proba la Limba și literatura ucraineană.

Sesiunea de bacalaureat 2024 se desfășoară în perioada 4-21 iunie, în 93 de centre din întreaga țară. Pe 27 iunie, la centrele de bacalaureat vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.