VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Începe marea competiție. La Munchen este dat azi startul Campionatului European de Fotbal 2024

Campionatul European de fotbal începe, azi, 14 iunie, la Munchen, cu meciul Germania – Scoţia, din grupa A, de la ora 22:00. Meciul va fi arbitrat de francezul Clement Turpin. În cadrul ceremoniei de deschidere, UEFA îl va omagia pe regretatul Franz Beckenbauer, simbol al fotbalului german.

 Cei doi căpitani ai Germaniei care au câştigat Campionatul European UEFA, Bernard Dietz (1980) şi Jürgen Klinsmann (1996), vor fi însoțiți de soția lui Beckenbauer, Heidi, în timp ce vor aduce pe teren Cupa Henri Delaunay – trofeul care va fi înmânat câştigătorilor după finala de la Berlin din 14 iulie – înainte de începerea turneului, asigurându-se astfel că toate cele trei triumfuri ale Germaniei la UEFA EURO sunt reprezentate la ceremonie. Beckenbauer a fost căpitanul Germaniei de Vest la Campionatul European din 1972 şi la Cupa Mondială FIFA din 1974, în timp ce a condus Germania de Vest la Cupa Mondială FIFA din 1990 ca antrenor, potrivit News.ro. Laureat al Premiului preşedintelui UEFA în 2013, Beckenbauer a încetat din viață în ianuarie, la vârsta de 78 de ani. De asemenea, în timpul ceremoniei de deschidere, care va dura aproximativ 30 de minute, va avea loc şi un spectacol artistic.

La Euro-2024 participă şi România, care va evolua în grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia. Pentru România este a şasea participare la Campionatul European, după cele din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. România va fi reprezentată la EURO 2024 şi de o brigadă de arbitri, formată din Istvan Kovacs (arbitru de centru), Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (arbitri asistenți) şi Cătălin Popa (arbitru VAR).

Fiecare echipă va disputa trei meciuri în grupă, întâlnind o singură dată fiecare adversar. După aceste meciuri, primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, alături de cele mai bune patru echipe de pe locul trei. În caz de egalitate între cel puțin două echipe din aceaşi grupă, ele vor fi departajate – în ordine – conform numărului de puncte, golaveraj şi numărul de goluri înscrise în confruntările directe. Aşa cum s-a întâmplat de la reluarea fotbalului după întreruperea din cauza pandemiei de Covid-19, cinci înlocuiri sunt admise de fiecare meci, iar o şasea fiind posibilă în caz de prelungiri la meciurile cu eliminare directă. UEFA a permis, totodată, selecționerilor să convoace 26 de jucători în loc de 23, toți putând figura pe fiecare foaie de meci, relatează Agerpres.


Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.