VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Armata R. Moldova va primi un nou sprijin pentru consolidarea apărării antiaeriene

Armata R. Moldova va primi un nou pachet de sprijin din partea Uniunii Europene, în valoare de 9 milioane de euro, pentru consolidarea capacităților de apărare antiaeriană. Despre aceasta, Ministerul Apărării a anunțat într-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, acest nou pachet nerambursabil este parte a unei cooperări mai largi cu UE în domeniul apărării și vine în contextul solicitării Republicii Moldova, având la bază evaluarea riscurilor și amenințărilor în contextul războiului din Ucraina și al efectelor acestora asupra securității naționale, transmite Europa Liberă.

Astfel, autoritățile moldovene vor putea achiziționa sisteme de apărare antiaeriană, potrivit unui grafic agreat cu UE.

Acum două săptămâni, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, aflat într-o vizită la Chișinău, a declarat că Germania va achiziționa și furniza R. Moldova, în 2025, încă 14 transportatoare blindate „Piranha” și sisteme de apărare antiaeriană individuale.

Pistorius a mai spus că Germania și Uniunea Europeană nu vor permite ca Rusia să continue încercările de destabilizare a situației din Republica Moldova.

Pe 21 mai, Republica Moldova a semnat cu Uniunea Europeană un Parteneriat în domeniul securității și apărării. Între altele, documentul permite participarea Moldovei la noua structură de reacție europeană față de crize din vecinătatea ei și la exerciții militare ale UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.