VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A început sesiunea examenelor de absolvire a gimnaziului. Prima evaluare a fost susținută în școlile cu predare în l. rusă

Aproximativ 30 000 de elevi vor susține, în perioada 3-13 iunie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului. Astăzi a avut loc examenul la Limba și literatura română pentru elevii care învață în școlile cu predare în limba rusă, la care participă 5 687 de elevi.

Joi, 6 iunie 2024, va avea loc examenul la Matematică, la care vor participa 29 502 elevi din cadrul a 1051 instituții de învățământ. Luni, 10 iunie 2024, elevii vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la Limba și literatura română vor participa 23 639 de elevi, iar examenul la Limba și literatura rusă va fi organizat pentru 5 661 de elevi. Sesiunea de examene pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la Istoria românilor și universală, care va avea loc pe data de 13 iunie.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 3-19 iunie de către comisiile raionale sau municipale de evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 20 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la instituția de învățământ, la data de 21 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 iunie 2024.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.