VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A fost aprobat sistemul informațional integrat „Asigurarea obligatorie asistență medicală”

Guvernul a aprobat conceptul sistemului informațional integrat „Asigurarea obligatorie asistență medicală”. Acesta va îngloba toate datele operate de Compania Națională de Asigurări în Medicină și va asigura evidența persoanelor asigurate și neasigurate, precum și a persoanelor înregistrate la medicul de familie.

Sistemul urmează să asigure și evidența primelor medicale obligatorii de asistență achitate, dar și a prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice contractate de CNAM. De asemenea, va asigura evidența și raportarea rețetelor pentru medicamente și dispozitive compensate.

Directorul CNAM, Ion Dodon, a declarat în cadrul ședinței Guvernului că scopul proiectului este de a moderniza sistemele informaționale gestionate și utilizate de CNAM prin implementarea unei soluții integrate. Acesta are menirea să asigure transparența privind controlul și gestionarea fondurilor bănești din asigurarea obligatorie de asistență medicală.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.