VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A ajutat peste 9000 de refugiați ucraineni. Centru provizoriu din Palanca și-a încheiat activitatea

Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză din localitatea Palanca și-a încetat activitatea. Decizia a fost luată după expirarea stării de urgență în Republica Moldova, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Tabăra provizorie destinată afluxului de cetățeni străini a fost sistată, iar angajații IGSU sunt în proces de retragere a întregii infrastructuri, bazei operaționale, modulilor igienice, corturilor, dar și a echipamentelor tehnice și electrice care pe parcursul a doi ani au fost complet funcționale pentru cazarea de refugiați.

Centrul provizoriu a fost amenajat și și-a inițiat activitatea pe 24 februarie 2022, iar pe parcursul funcționării acestuia prin el au trecut 9258 persoane refugiate din Ucraina, fiind cazați 6229 de oameni. Funcționalitatea și securitatea taberei a fost asigurată de Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Centrul permanent a avut capacitatea de a asigura 500 persoane absolut autonom și funcțional. Din primele zile de la declanșarea războiului în Ucraina, refugiații au obținut ajutor. Aici oamenii au beneficiat de cazare, mâncare, asistență medicală și au fost asistați în procesul de acomodare în Republica Moldova

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.