VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cauza penală a fostului procuror general Alexandr Stoianoglo, reluată după un blocaj de peste un an și jumătate

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, acuzat de corupere pasivă și abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale, precum și doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), învinuiți de complicitate la eliberare din detenție a lui Veaceslav Platon, vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura Anticorupție anunță că după 1,5 ani, cauza penală a fost deblocată și expediată în instanța de judecată.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, pe 9 iulie, Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a respins ca inadmisibile recursurile depuse de cei doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) acuzați că au acționat ilegal împreună cu fostul Procuror General la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzare, transmite deschide.md.

Recursul a fost pe rolul Curții de Apel Chișinău timp de mai mult de 1,5 ani, din decembrie 2022 până la decizia din 9 iulie 2024.

Decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău este irevocabilă.

Aceste recursuri contestau încheierea președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău din 2 noiembrie 2022, prin care s-a dispus formarea unui complet de trei judecători pentru judecarea cazului penal în care cei trei sunt inculpați.

Amintim că, la 17 octombrie 2022, cauza penală în privința fostului Procuror General în care acesta este învinuit de corupție pasivă prin primirea de avantaje ilegale, abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale și fals în declarații, cât și în privința a doi procurori din cadrul PCCOCS, cărora le este incriminat că au acționat împreună și de comun acord cu fostul Procuror General, la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea a fost expediată la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. 

Alexandr Stoianoglo va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, fiind susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Anunțul a fost făcut recent de către liderul PSRM, Igor Dodon. Stoianoglo, la rândul său, a declarat că este conștient de faptul ce responsabilitate își asumă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.