VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Anca Dragu, discuții la BNM cu oficiali din conducerea Fondului Monetar Internațional

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI), reprezentată de directorul general adjunct Kenji Okamura.

Discuțiile s-au concentrat pe progresele în implementarea actualului program cu FMI, cu accent pe măsurile de asigurare și menținere a stabilității prețurilor , independența și guvernanța BNM, precum și stabilitatea sectorului bancar.

În cadrul întâlnirii, guvernatoarea Anca Dragu și-a exprimat aprecierea pentru  decizia recentă a FMI privind aprobarea tranșei de cca 175 milioane de dolari, destinați susținerii reformelor în Moldova.

Guvernatoarea BNM a discutat și cu directorul executiv pentru Moldova din cadrul FMI, Paul Hilbers, și directorul supleant Luc Dresse, despre reformele din sectorul financiar și cel economic, care contribuie la stabilitatea macroeconomică și dezvoltarea durabilă a Moldovei.

Anca Dragu a remarcat buna colaborare cu FMI, precum și impactul pozitiv al asistenței financiare acordate până acum  in dezvoltarea economiei naționale.

„Cooperarea cu FMI ne-a ajutat să promovăm reforme în diverse domenii, inclusiv în sectorul financiar. Am reușit să îmbunătățim reglementarea și supravegherea bancară, asigurând un cadru favorabil pentru dezvoltarea sectorul bancar. Suportul oferit de FMI contribuie la promovarea și implementarea reformelor economice, reflectate în creșterea calității vieții cetățenilor” a subliniat guvernatoarea BNM.

Întrevederile bilaterale au avut loc în contextul reuniunii Constituentei Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, la Chișinău, în perioada 10-12 iulie 2024.

Amintim, în 28 iunie, Consiliul Executiv al FMI a finalizat cea de-a cincea revizuire în cadrul Facilității extinse de credit (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul Facilității de reziliență și durabilitate (RSP) cu Moldova, permițând plata imediată a aproximativ 175,2 milioane de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.