VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ortodocșii de stil vechi au intrat în Postul Apostolilor Petru și Pavel

Creștinii ortodocși de stil vechi intră azi în Postul Sfinților Petru și Pavel, cei mai aleși dintre apostoli, care sunt prăznuiți în 12 iulie. Postul, care va dura până în 11 iulie, este rânduit în cinstea celor doi apostoli și în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a întreprinde acte importante. Primele mărturii despre Postul Apostolilor Petru și Pavel, Biserica Creștină le are din secolul al IV-lea. La început era ținut numai în cercurile monahale și abia mai târziu s-a extins și la credincioși.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel nu are o durată fixă, deoarece începutul lui este în funcție de data variabilă a Paștelui. Acest post începe în lunea după Duminica Tuturor Sfinților, prima duminică după Rusalii – Pogorârea Sfântului Duh.

Sfinții Petru si Pavel sunt prăznuiți împreună pentru că au murit în aceeași zi în anul 67, în timpul persecuției Împăratului roman Nero. Cei doi apostoli au primit moarte martirică în mod diferit. Pavel, pentru că era cetățean roman, a fost omorât prin decapitare, iar Petru a fost răstignit cu capul în jos.

Apostolul Petru, numit la naștere Simion, s-a născut în orașul Betsaida, în prezent o localitate din zona de frontieră dintre Israel și Siria. Petru era fratele Apostolului Andrei. Sfântul Apostol a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, în Asia Mică până în Babilon şi, în ultima parte a vieţii, la Roma.

Apostolul Pavel s-a născut în Tarsul Ciliciei, în prezent localitatea Tarsos, pe coasta estică mediteraneeană a Turciei. La naștere a primit numele de Saul. Sfântul Pavel a avut o activitate misionară remarcabilă. După o perioadă de trei ani în Arabia, merge în Antiohia Siriei, în Asia Mică, în Grecia de azi și chiar pe insulele Creta și Cipru, ca într-un final să ajungă întemnițat la Roma.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.