VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean a discutat cu oficiali din Luxemburg despre extinderea relațiilor economice, inclusiv în sectorul energiei verzi și în cel financiar-bancar

Premierul Dorin Recean s-a întâlnit azi cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel. Dialogul a vizat starea actuală a cooperării dintre statele noastre și modul în care Luxemburg poate susține în continuare integrarea europeană a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Dorin Recean și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat de Luxemburg pentru parcursul european al țării noastre. În ce privește consolidarea parteneriatului bilateral, premierul a pus accent pe componenta comercial-economică, dar şi pe eforturile de diversificare a cooperării în domeniile: afaceri interne, muncă și protecție socială, protejarea mediului. „Vrem să preluăm cele mai bune experiențe şi practici în sectoarele în care Luxemburgul are o expertiză mai vastă”, a menționat prim-ministrul de la Chișinău. 

Astfel, oficialii au identificat posibilități de extindere a colaborării în sectorul energiei verzi, precum și în cel financiar-bancar, pentru alinierea la standardele internaționale în domeniu. Pentru a da curs inițiativelor și a atrage noi investitori în economia națională, a fost menționată intenția de a organiza, în anul curent, un Forum moldo-luxemburghez al oamenilor de afaceri.

Xavier Bettel a încurajat realizarea, pas cu pas, a agendei de reforme și a dat asigurări că Luxemburgul va sprijini în continuare modernizarea Republicii Moldova și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

La finalul întrevederii, Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe, și Xavier Bettel, ministrul Afacerilor Externe și  Comerțului Exterior, au semnat un protocol de actualizare a Acordului privind evitarea dublei impuneri, care îmbunătățește mediul investițional al țării noastre și va impulsiona relațiile comercial-economice bilaterale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.