VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mircea Geoană: NATO nu are intenții de desfășurare a trupelor în Ucraina, dar se va asigura că Ucraina este sprijinită

Alianța Nord-Atlantică  nu are intenția de a desfășura trupe în Ucraina, dar va continua să se asigure că Ucraina va beneficia de sprijin și că va fi evitată o escaladare cu Rusia. Este declarația secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, făcută pentru publicația spaniolă El Pais.  

„Respectăm pe deplin dreptul Aliaților noștri de a aduce idei noi la masa discuțiilor. Dar noi, cei din NATO, nu avem nicio intenție sau plan de a desfășura trupe în Ucraina. Ceea ce suntem hotărâți să facem este să continuăm să sprijinim Ucraina și să evităm escaladarea cu Rusia, lucru pe care l-am făcut până acum în mod satisfăcător. Acest lucru este deosebit de important după ce Ucraina a început negocierile pentru aderarea la UE și pentru a se apropia de NATO. Nu putem spune când, dar într-o zi o Ucraină suverană va face parte atât din NATO, cât și din UE. Este probabil ca acest război să continue pentru o perioadă de timp. Așadar, NATO va continua să se asigure că vom sprijini Ucraina și că vom evita o escaladare cu Rusia”, a declarat Mircea Geoană.

În pofida unor dificultăți tehnice, oficialul NATO susține că strategiile Ucrainei sunt optimiste.

„Trebuie să evităm tentația de a fi prea optimiști, așa cum am fost cu câteva luni înainte de contraofensivă, sau prea pesimiști, așa cum părem a fi astăzi. Acest război este foarte dinamic. Dacă privesc jumătatea plină a paharului, văd Ucraina împingând flota rusă din Marea Neagră, departe de Crimeea, spre Marea Azov. Acesta este un mare succes. Cu ajutorul nostru, Ucraina a reușit să restabilească ruta de export de cereale din Marea Neagră. Văd unele dificultăți tehnice pentru Ucraina, dar nu și dificultăți strategice. Să avem încredere. În timp ce Rusia devine o economie de război și primește sprijin din partea Coreei de Nord și a Iranului, noi, de asemenea, ne creștem producția pentru a ajuta Ucraina și pentru a ne acoperi propriile nevoi de securitate, apărare și descurajare în Europa”, a mai precizat Mircea Geoană pentru El Pais.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.