VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou schimb de prizonieri! Ucraina a întors acasă 100 de apărători

Rusia şi Ucraina au făcut joi un nou schimb de 100 de prizonieri de război de fiecare parte, intermediat de Emiratele Arabe Unite.

Încă o sută de luptători ucraineni s-au întors acasă din captivitatea rusă a informat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o scurtă declaraţie video postată pe site-ul Preşedinţiei.

„Soldați si sergenți. Majoritatea dintre ei sunt apărătorii Mariupolului și Azovstal. Luptători din cadrul Gărzii Naționale, ai Serviciului de Grăniceri și ai Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Zelenski.

„Ne amintim întotdeauna de oamenii noştri din captivitate, de toată lumea. Trebuie să îi aducem pe toţi înapoi. Lucrăm la asta în fiecare zi”, a promis Zelenski, evidenţiind ajutorul acordat de Emiratele Arabe Unite.

Potrivit lui Zelenski, până în prezent, 3135 de ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă. 

Comitetul ucrainean de coordonare pentru tratarea prizonierilor de război a declarat că 28 dintre militarii care se întorc au fost răniţi sau bolnavi.

Totodată, ministerul rus al Apărării a declarat că cei 100 de soldaţii care se întorc acasă vor fi supuşi unor examene medicale la Moscova. Acesta, la fel, a remarcat „medierea umanitară” a Emiratelor Arabe Unite.

Ulterior, Ministerului rus al Apărării a publicat o înregistrare video care arată militari care se urcă într-un autobuz şi discută între ei, iar la final unul dintre prizonieri mulțumește că a ajuns acasă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.