VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vladimir Putin dă asigurări că o înfrângere a Rusiei în Ucraina este „imposibilă”

La aproape doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin rămâne încrezător și afirmă că înfrângerea Rusiei în Ucraina este „imposibilă”.

Într-un interviu acordat jurnalistului american conservator Tucker Carlson, Liderul de la Kremlin a afirmat că au existat îndemnuri de a înfrânge Rusia pe câmpul de luptă însă acest lucru „nu se va întâmpla niciodată”.

„Până în prezent, au existat zgomote şi strigăte despre nevoia de a provoca o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă”, a declarat Vladimir Putin. „În opinia mea, acest lucru este imposibil prin definiţie. Nu se va întâmpla niciodată. Mi se pare că acum, cei care sunt la putere în Occident sunt, de asemenea conştienţi de acest lucru” a spus liderul de la Kremlin.

Liderul de la Kremlin a susținut că liderii occidentali au ajuns în momentul în care conștientizează că este imposibil să îi provoace Rusiei o înfrângere strategică și se întreabă ce să facă în continuare. „Suntem pregătiți pentru acest dialog”, a spus el.

Întrebat de Tucker Carlson despre posibilitatea păcii în Ucraina, Putin a spus: „Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme”, referindu-se la ajutorul occidental acordat Kievului. „Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot”, a adăugat el.

Putin susţine că el vrea o soluţie negociată pentru Ucraina, dar Kievul nu este lăsat de SUA să negocieze. Putin a reluat ceea ce mai afirmase anterior, că Moscova pregătise deja şi documentul pentru a fi semnat, în aprilie 2022, la Istanbul, dar partea ucraineană a renunţat.

Pe de altă parte, vorbind despre obiectivele a ceea ce el numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina, Putin a spus că acestea nu au fost încă atinse, deoarece unul dintre obiective „este denazificarea”. Pentru prima dată, Putin a explicat mai pe larg ce înţelege prin această expresie. „Înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mişcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acei oameni care menţin acest concept şi susţin această practică şi încearcă să o păstreze”, a spus el.

Înregistrarea video de peste două ore a fost filmată marţi la Moscova, a precizat jurnalistul conservator Tucker Carlson. Este pentru prima dată când liderul rus stă de vorbă cu un jurnalist occidental de când Rusia a lansat invazia la scară largă în Ucraina în 2022.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.