VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a anunțat ce va face cu premiul de 30.000 de mii de euro primit de la Primăria Timișoara

După reacțiile apărute în spațiul public în jurul premiului de la Timișoara, Președinta Maia Sandu a dezvăluit ce va face cu banii. Astfel, șefa statului a declarat că cei 30.000 de euro vor fi donați la o organizație de caritate.

Maia Sandu a precizat că banii încă sunt la Timișoara, iar când va intra în posesia lor va anunța instituția care va beneficia de premiu.

„Este un premiu oferit pentru Valori Europene. Membrii juriului sunt oameni respectați. Pe care eu îi respect și de aceea am și acceptat acest premiu. Banii nu au ajuns. În momentul în care o să avem o claritate cui merge această donație pentru că va fi făcută o donație către o organizație de caritate. Atunci o să anunțăm unde merg acești bani, dar până când banii sunt în continuare la Timișoara”, a spus Maia Sandu în cadrul Emisiunii Bună seara, la Moldova 1.

În data de 13 ianuarie, preşedinta Maia Sandu a primit Premiul „Timişoara Pentru Valori Europene” înființat de municipiul Timișoara pentru a onora personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj şi creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul şi în afara Uniunii Europene. Șefa statului a fost desemnată încă în luna decembrie câștigătoare a Premiului Timișoara pentru Valori Europene în valoare de 30 de mii de euro. Decizia finală de acordare a distincției a fost luată de un juriu, iar premiul bănesc este susținut prin contribuția unei companii din Timișoara. 

Ulterior ex-președinta comisiei parlamentare juridice, Olesea Stamate, a menționat atunci că demnitarii de stat nu au voie să primească daruri în formă de bani. De partea cealaltă, Președinția a spus că a sesizat CNA, pentru a verifica dacă Maia Sandu poate accepta banii.

CNA a venit cu un răspuns prin care a precizat că Maia Sandu poate ridica fără nicio restricție premiul bănesc deoarece nu se înscrie în lista noțiunii de „cadou”. „Regimul juridic al cadourilor nu este aplicabil în cazul acordării/decernării unor premii, având în vedere că termenul de „premiu” nu se regăsește în lista termenilor care se circumscriu noțiunii de „cadou” potrivit art. 16 aln. (1) din Legea integrității nr. 82/2017, se arată într-un comunicat al CNA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.