VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Împreună, am depășit provocări și am sărbătorit succese”. Nicu Popescu, mesaj de Ziua Diplomatului

Odată cu aniversarea celor 32 de ani de la momentul istoric al depunerii cererii de aderare la Organizația Națiunilor Unite, astăzi celebrăm și Ziua Diplomatului, instituită în 2014. Cu acest prilej, șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a transmis un mesaj de felicitare pentru cei care își dedică eforturile diplomației țării noastre.

Ministrul de Externe susține că această zi este dedicată recunoașterii eforturilor și angajamentului extraordinar al tuturor celor implicați în diplomația țării noastre. Este o ocazie să reflectăm asupra contribuțiilor semnificative aduse în promovarea imaginii Republicii Moldova pe scena internațională.

În cadrul internațional curent, diplomația Republicii Moldova este focusată pe apropierea țării noastre de Uniunea Europeană, dialogul cu țările partenere, promovarea diplomației economice și acțiuni pentru diasporă. Notabile în acest sens sunt decizia de a iniția negocierile de aderare și reducerea tarifelor de roaming între Republica Moldova și UE. Diplomația este activă în interacțiunile bilaterale și multilaterale cu statele partenere, inclusiv pentru asigurarea păcii și securității regionale, în timp ce promovarea produselor autohtone, inclusiv a celor agricole pe piețele străine, evidențiază un angajament puternic în domeniul diplomației economice. În paralel, acțiunile pentru diasporă, manifestate prin evenimente culturale și semnarea acordurilor cu beneficii concrete pentru cetățenii noștri din străinătate, cum ar fi acordurile sociale sau cele privind permisele de conducere, reflectă diplomația noastră activă în sprijinul diasporei”, se arată în mesajul șefului diplomației moldovenești.

Nicu Popescu transmite mesaje de felicitate atât celor care în prezent își dedică eforturile diplomației țării noastre, cât și celor care, de-a lungul timpului, au fost artizanii relațiilor noastre externe.

„Prin colaborare și determinare, am reușit să consolidăm parteneriate, să apărăm interesele naționale și să aducem Moldova în atenția comunității globale. Împreună, am depășit provocări și am sărbătorit succese, demonstrând unitate și reziliență în fața diverselor provocări globale”, declară ministrul Nicu Popescu.

R. Moldova are stabilite relaţii diplomatice cu peste 140 de state şi este reprezentată de peste 40 de misiuni diplomatice: ambasade, reprezentanţe permanente, consulate generale şi consulate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.