VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție! Un nou tip de fraudă prin SMS. Poliția recomandă să nu accesați linkurile din mesaje

Oamenii legii atenționează asupra faptului că în prezent se atestă o creștere a unui nou tip de escrocherii online, exprimate prin transmiterea prin SMS a link-urilor frauduloase. Această metodă de fraudă este cunoscută sub denumirea de smishing.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, mesajul SMS conține informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat. De asemenea, pot fi întâlnite și mesaje cu informații neautentice despre o ofertă greu de refuzat sau cu titlu gratuit. Pe lângă text, aceste mesaje vor include și un link, care vă redirecționează către un website fraudulos unde vi se solicită să introduceți datele bancare ale cardului Dumneavoastră sau alte informații personale.

Mai mult, prin intermediul unui astfel de link pot fi răspândite chiar și programe malițioase care pot infecta dispozitivul mobil.

În acest context, Poliția recomandă:

  • Nu accesați link-urile pe care le primiți într-un mesaj text sau în orice altă formă de comunicare, decât dacă știți cine este expeditorul și aveți încredere în el;
  • Nu răspundeți înapoi la mesajele primite de la numere / persoane necunoscute;
  • Marcați mesajele suspecte ca SPAM;
  • Descărcați aplicații numai din sursele oficiale;
  • Nu introduceți informații personale sau bancare pe site-urile neverificate;
  • Nu comunicați nimănui codul OTP primit de la bancă.

În cazul în care ați devenit victima unei asemenea fraude, contactați imediat banca și solicitați anularea tranzacțiilor, după care informați poliția la numărul de telefon 112.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.