VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 90. Casa Albă: Mişcarea Hamas dispune în continuare de ”capacităţi importante” în Fâşia Gaza

Update: Hamas dispune în continuare de „capacităţi importante” în Fâşia Gaza, după aproape trei luni de operaţiuni israeliene împotriva mişcării palestiniene, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, scrie AFP.

„Credem că reducerea şi înfrângerea capacităţilor Hamas de a efectua atacuri în interiorul Israelului este un obiectiv absolut realizabil pentru forţele militare israeliene”, a declarat John Kirby.

„Acest lucru se poate realiza, militar”, a adăugat el, afirmând că armata israeliană poate „elimina ameninţarea pe care Hamas o reprezintă pentru poporul israelian”.

Dar „ideologia sa va fi eliminată? Nu. Şi este probabil ca grupul să fie distrus? Probabil că nu”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Întrebat despre numărul de membri ai Hamas care mai „rămân de eradicat”, John Kirby a spus că are estimări, fără a dori să intre în detalii.

„Dar Hamas dispune în continuare de capacităţi importante în Fâşia Gaza”, a declarat el.

Refuzând să analizeze operaţiunile militare israeliene, John Kirby a spus că Hamas nu este „doar o colecţie bizară de terorişti”.

„Aceşti tipi sunt organizaţi ca o armată”, a spus el.

Israelienii „au avut, însă, un impact asupra capacităţii Hamas de a comanda şi organiza, de a-şi reînnoi resursele şi, sincer, de a-şi conduce trupele”, a mai declarat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei americane, secretarul de stat Antony Blinken, va ajunge azi în Israel, pentru a cincea oară în ultimele trei luni de când a fost declanșat războiul dintre Israel și gruparea palestiniană Hamas. Trimiţându-l din nou pe secretarul de stat american în regiune, Statele Unite intenţionează să menţină presiunea asupra autorităţilor israeliene şi să asigure menţinerea unor bune relaţii cu aliaţii arabi uniţi împotriva Israelului.

Turneul diplomatic al lui Antony Blinken în Orientul Mijlociu are loc în contextul în care cresc temerile legate de o escaladare a războiului dintre Israel şi Hamas, scrie AFP. Secretarul de stat american urmează să aibă vizite și în alte țări din Orientul Mijlociu, însă agenda exactă nu a fost făcută publică.

Între timp, Casa Albă continuă să susțină autoritățile israeliene în acțiunile lor din Fâșia Gaza. Potrivit administrației de la Washington, mişcarea Hamas dispune în continuare de „capacităţi importante” în Fâşia Gaza.

„Credem că reducerea şi înfrângerea capacităţilor Hamas de a efectua atacuri în interiorul Israelului este un obiectiv absolut realizabil pentru forţele militare israeliene. Acest lucru se poate realiza militar, armata israeliană poate elimina ameninţarea pe care Hamas o reprezintă pentru poporul israelian”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.