VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După sărbători, Spitalul de urgență este asaltat de pacienți

Medicii specialiști de gardă de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) au lucrat într-un ritm deosebit și în acest an de sărbători. Timp de 48 de ore, pe 31 decembrie și 1 ianuarie, au solicitat intervenția medicilor de la Urgență 346 de pacienți, cu peste 50% mai mulți decât în zilele obișnuite.

Astfel, din totalul de pacienți, 74 au necesitat internare, iar ceilalți pacienți au primit îngrijirile medicale necesare și au plecat ambulator sub supravegherea medicului de familie cu recomandările necesare.

În această perioadă, au fost efectuate 57 de intervenții chirurgicale, iar la moment toți pacienții sunt în stare de gravitate medie, stabilă.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au adresat la spital, în zilele de sărbătoare, sunt: chirurgical – 100 de adresări, ginecologic – 4, microchirurgical – 19, neurochirurgical – 50 de adresări, neurologic – 21, neurologie BCV – 2, stomatologic – 31, terapeutic – 11, traumatologic – 91, urologic – 10.

De asemenea, au ajuns la urgență și victime a 9 accidente rutiere, dintre care 2 pacienți sunt internați. De îngrijiri medicale a avut nevoie și o persoană ce a fost lovită de focurile de artificii, însă, a plecat ambulator, nu a necesitat spitalizare.

Totodată, Serviciul Republican AVIASAN a fost solicitat pentru transferarea interspitalicească a 15 pacienți: 7 copii și 8 adulți.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.