VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom anunță volumele și prețul gazelor naturale procurate pentru perioada ianuarie-aprilie

Compania de stat Energocom și SA „Moldovagaz” au semnat contractul de vânzare-cumpărare a gazelor naturale pentru a acoperi necesarul consumatorilor de pe malul drept al Nistrului în perioada ianuarie-aprilie 2024. Contractul prevede livrarea unui volum de gaze estimativ de 451 mil. m3 la prețul de 550 EUR/1000 m3, care ulterior ar putea fi micșorat.

De asemenea, SA Energocom a semnat contracte de vânzare – cumpărare a energiei electrice cu furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, care prevăd livrarea energiei electrice pentru perioada ianuarie-decembrie 2024.

Energia electrică livrată de SA Energocom va fi achiziționată preponderent de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh, de la CET-uri și SER, producători de energie de pe piaţa europeană și, la necesitate, pentru a acoperi deficitul de energie electrică, aceasta va fi procurată de pe bursa OPCOM.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.