VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Important! Începând cu 3 ianuarie, serviciile cadastrale pentru cetățeni vor fi prestate de către o nouă instituție publică

Începând cu 3 ianuarie, serviciile cadastrale pentru cetățeni vor fi prestate de către o nouă instituție publică – Cadastrul Bunurilor Imobiliare, fondatorul căruia este Agenția Geodeziei, Cartografiei și Cadastru.

Într-un comunicat remis presei se menționează că noua instituție a preluat de la Agenția Servicii Publice (ASP) următoarele domenii de activitate:
– Crearea şi ţinerea cadastrului bunurilor imobile, altor sisteme informaţionale şi registre de domeniu;
– Executarea lucrărilor cadastrale şi celor de evaluare a bunurilor imobile;
– Administrarea băncii centrale de date a cadastrului bunurilor imobile,
– Efectuarea înregistrărilor de stat ale bunurilor imobile şi ale drepturilor asupra acestora,
– Prestarea serviciilor publice din domeniul cadastrului.

ASP mai menționează că Cadastrul Bunurilor Imobiliare va asigura deservirea cetățenilor inclusiv în ghișeele din cadrul centrelor multifuncționale ale Agenției Servicii Publice.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.