VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un fost șef de la Microsoft va câștiga, în 2024, un miliard de dolari fără să facă nimic

Cei mai bogați oameni ai planetei s-au obișnuit deja ca, pe lângă afacerile de bază, să obțină sume uriașe din activele deținute – fenomen denumit și venit pasiv. Pentru mulți dintre ei, însă, cifrele sunt de ordinul sutelor de milioane și chiar miliarde. În această listă se regăsește și fostul director executiv al Microsoft, Steve Ballmer, care în 2024 va obține un miliard de dolari din active.  

Ballmer, care este al șaselea cel mai bogat om din lume, urmează să încaseze suma uriașă reprezentând dividende de la Microsoft. Acest lucru se întâmplă după ce gigantul și-a mărit plata trimestrială a dividendelor la 75 de cenți pe acțiune, sau la 3 dolari pe acțiune, la plata anuală, potrivit CNN.

Ballmer a fost director executiv al Microsoft în perioada 2000 – 2014, iar în ultimul an de activitate la companie deținea peste 333 de milioane de acțiuni, 2014 fiind și ultimul an în care a depus o declarație de venit, dar, între timp, și-ar fi mărit pachetul. Dar chiar și în situația în care ar fi rămas cu acțiunile din 2014 el tot ar încasa 1 miliard de dolari în 2024.

Ballmer nu este singurul care câștigă foarte mult din deținerea de acțiuni cu dividende. Warren Buffet, în vârstă de 93 de ani și care este al cincilea în topul celor mai bogați oameni ai planetei, urmează să încaseze dividende de 6 miliarde de dolari din acțiunile Berkshire Hathaway, potrivit unei analize a Wall Street Journal.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.