VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Salariile pentru angajații CFM, din nou întârzie. Oleg Tofilat: Războiul a redus semnificativ veniturile

Angajații Întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” de mai multe luni muncesc fără să fie remunerați. Aceștia își ridică salariile cu întârziere, deoarece compania, potrivit șefului CFM, se confruntă cu probleme financiare din cauza războiului din Ucraina.

Directorul CFM, Oleg Tofilat, susține că în ultima perioadă au scăzut încasările în bugetul întreprinderii.

„O altă problemă la Calea Ferată este lipsa de capital circulant. Ceea ce înseamnă că noi existăm din ceea ce câștigăm. Dacă avem o perioadă de o lună – două, când scade cererea, respectiv, scad încasările, și Calea Ferată poate avea dificultăți cu achitările. Este un lucru neplăcut, dar nu putem rezolva toate problemele în termeni atât de scurți. Când am venit în funcție, această gaură în capitalul circulant era echivalentă cu încasările de 8 luni. Acum este ceva mai bine, dar oricum, dacă scade cererea, ne ciocnim cu dificultăți. Cu certitudine, vor veni și timpuri mai bune. Certitudinea stabilizării salariilor va apărea atunci când se va stabiliza sistemul”, a declarat Oleg Tofilat pentru Radio Moldova, citat de IPN.

Potrivit ultimelor informații, angajații CFM și-au ridicat lefurile abia pentru luna octombrie. Probleme salariale la CFM au fost și anterior. De exemplu, la început de august, întreprinderea achita salarii abia pentru luna mai. Atunci reprezentanții CFM invocau aceeași problemă – reducerea traficului de mărfuri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.