VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cântăreața ucraineană Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, căutată de autoritățile ruse

Cântăreața ucraineană Jamala, pe numele său real Susana Jamaladinova, o tătăroaică din Crimeea, care a câștigat concursul Eurovision 2016, este căutată de autoritățile ruse, potrivit presei de stat.

Artista ucraineană a fost listată ca „urmărită în temeiul unui articol din Codul Penal al Federației Ruse” în baza de date online a Ministerului de Interne al Rusiei, dar fără nicio mențiune despre presupusa ei infracțiune, conform TASS.

Agenția rusă de stat relatează că mandatul de arestare ar putea să aibă legătura cu „răspândirea unor falsuri despre armata rusă”, potrivit Hotnews.ro.

Conform TASS, în aprilie 2022, Jamala a fost inclusă pe lista artiștilor ucraineni cărora li s-a interzis intrarea în Rusia timp de 50 de ani.

Cântăreaţa ucraineană Jamala a cucerit Europa în 2016 cu piesa „1944” despre deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea, regiunea ei natală de la Marea Neagră, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Rudele artistei au fost victime ale deportărilor din 1944.

Textul în limba engleză al piesei a fost scris chiar de ea, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.

Atunci, oficiali de la Moscova și Crimeea au protestat împotriva cântecului menit să denigreze Rusia, potrivit lor, după ce a anexat ilegal peninsula ucraineană în 2014.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.