VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Socialiștii câștigă în 4 centre raionale. Dodon: „Indiferent pentru cine și-au dat votul, este necesar să ne unim eforturile”

Liderul Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că formațiunea politică pe care o conduce a câștigat în 4 centre raionale din cele 6 după cele două tururi ale alegerilor locale generale.

Igor Dodon a publicat în dimineața zilei de 20 noiembrie, rezultatele Partidului Socialiștilor, după încheierea scrutinului electoral.

„Socialiștii mai câștigă în 4 centre raionale din cele 6 (primul loc pe țară, în total – 10 centre raionale: Anenii Noi, Criuleni, Soroca, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Vulcănești, Basarabeasca, Șoldănești și Florești), reprezentanții noștri vor conduce aproximativ 150 de primării din întreaga țară. La Bălți au câștigat concurenții nostri”, a menționat Igor Dodon.

Liderul socialiștilor s-a adresat concurenților electorali cu îndemnul de a-și uni eforturile în beneficiul cetățenilor.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au susținut candidații noștri. Felicitări primarilor noștri aleși. Avem mult de muncit pentru binele cetățenilor noștri. Mă adresez separat concurenților noștri. Acum trebuie să ne consolidăm pentru a realiza năzuințele cetățenilor. Indiferent pentru cine și-au dat votul, este necesar să ne unim eforturile pentru ca cetățenii să se simtă mai confortabil și mai în siguranță în localitățile lor”, a mai spus Igor Dodon.

Conform datelor preliminare, PSRM a obținut 256 de consilieri raionali și municipali după turul doi al alegerilor locale din la 5 noiembrie, cu 70 de mandate mai puțin față de alegerile din 2019.

Conform site-ului alegeri.md, Partidul Socialiștilor va deține majoritatea în trei consilii locale: Briceni, Dondușeni și Ocnița. De asemenea, PSRM a obținut 144 de primării, după alegerilor locale generale, fiind depășit de partidul Acțiune și Solidaritate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.