VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rușii nu se mai odihnesc în Europa. Regiunea separatistă Abhazia, Turcia și Kazahstan, cele mai vizitate în 2023

Rușii nu se mai odihnesc în Europa, acolo unde, în urma agresiunii din Ucraina, li s-au impus un șir de sancțiuni și restricții. Astfel, în acest an, republica separatistă Abhazia, din nord-vestul Georgiei, care se învecinează cu Rusia, a devenit cea mai vizitată regiune de către ruși. Pe locul al doilea se află Turcia, urmată de Kazahstan.

Potrivit Serviciului Federal de Securitate (FSB), citat de moscowtimes.ru, de la începutul acestui an, cetățenii ruși au efectuat în străinătate 21 de milioane de călătorii, cu 20% mai mult decât în 2022.

Cele mai populare destinații au fost Abhazia (4,61 mil. de călătorii), Turcia (4,59 mil. de călătorii), Kazahstan (2,35 mil. de călătorii), Emiratele Arabe Unite (1,2 mil. de călătorii) și Egipt (919 mii de călătorii). Thailanda și China au ajuns, de asemenea, în top 10 cele mai vizitate țări de cetățenii ruși. Singura țară europeană de pe această listă este Finlanda.

Din cauza războiului și sancțiunilor internaționale, numărul călătoriile rușilor în străinătate a scăzut cu 44% în ultimii patru ani, în 2019 – cifra fiind de 37 de milioane.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.