VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/Cei 36 de moldoveni veniți din Fâșia Gaza, întâmpinați de Dorin Recean

Cei 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns astăzi cu bine la Chișinău. Aceștia au fost întâmpinați de premierul Dorin Recean și secretarul general, Mihai Mîțu. În enclava devastată de război au mai rămas 18 cetățeni moldoveni care urmează să fie evacuați.

Premierul a mulțumit autorităților din România, Ucraina, SUA, Egipt și Israel, pentru sprijinul acordat în evacuarea în siguranță a moldovenilor din enclavă.

„Emoționați după un drum lung, i-am felicitat pentru curajul de care au dat dovadă în momente complicate. Vreau să mulțumesc echipelor Ministerului de Externe, dar și instituțiilor naționale implicate, pentru munca depusă. Suntem recunoscători și partenerilor noștri – România, Ucraina, SUA, Egipt și Israel – care ne-au ajutat să evacuăm în siguranță cetățenii din sectorul Gaza, ca să poată ajunge acasă”, a declarat premierul Dorin Recean.

Mihai Mîțu, secretarul general al Ministerului Afacerilor de Externe și Integrării Europene a declarat pentru presă 18 cetățeni moldoveni au rămas în Gaza și urmează să fie evacuați. Acesta a dat asigurări că autoritățile se află în contact permanent cu aceștia și vor depune tot efortul pentru a-i ajuta să ajungă în Moldova.

Moldovenii vor fi cazați pentru câteva zile la un hotel din Chișinău unde vor primi sprijinul necesar pentru a se acomoda și a depăși acest moment psihologic.

Potrivit MAEIE după evacuarea cetățenilor moldoveni prin punctul de trecere a frontierei Rafah, acestora le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asigurările medicale, alimente, precum şi produse de strictă necesitate. Pe traseul Rafah – Cairo, securitatea transportului cetățenilor Republicii Moldova a fost asigurată cu sprijinul autorităților egiptene.

De la Cairo, cetățenii moldoveni, împreună cu cetățenii români evacuați au ajuns la București cu un avion pus la dispoziție de către Ministerul Afacerilor Externe al României. Secretarul General al MAEIE, Mihai Mîțu, s-a aflat la București, unde a întâmpinat cetățenii noștri și i-a însoțit acasă.

Autoritățile recomandă cetățenilor din regiunea devastată de război, care încă nu au furnizat informații despre prezența lor, să ia legătura cu misiunea diplomatică pentru a comunica datele lor de contact.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.