VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bloomberg: Extrădarea condamnatului Ilan Șor ar fi un avertisment trimis de Israel Kremlinului

Dacă Israelul vrea să trimită un semnal Kremlinului că sprijinul său pentru gruparea Hamas poate avea consecințe, atunci deține un instrument la îndemână – extrădarea lui Ilan Șor, omul de afaceri și politicianul fugar condamnat în Moldova pentru frauda bancară de un miliard de dolari, un aliat al Rusiei care încearcă să răstoarne guvernul proeuropean al Moldovei. Așa începe un editorial al publicației Bloomberg semnat de analistul Marc Champion.

”De ce Israel îl ajută pe acest aliat (n.r. Ilan Șor) al lui Putin?”. Așa este intitulat unul dintre editorialele de astăzi ale publicației americane Bloomberg, citat de ziarulnational.md, în care se vorbește despre controversatul Ilan Șor fugit în Israel, unde se ascunde de justiția moldovenească.

”Extrădarea unui escroc condamnat în R. Moldova ar trimite un avertisment Kremlinului. Anume asta trebuie de făcut. Dacă Israelul dorește să semnaleze Kremlinului că sprijinul său pentru „Hamas” va avea consecințe, atunci deține un instrument foarte bun: extrădarea lui Ilan Șor, politician condamnat în Moldova pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari. Anume el a lucrat cu Rusia pentru răsturnarea guvernului proeuropean al R. Moldova”, scrie editorialistul Marc Champion.

Potrivit jurnalistului, citat de ziarulnational.md, Vladimir Puțin își dorește ca Moldova să revină în sfera de influență a Rusiei, iar din acest motiv ar fi aruncat multe resurse pentru răsturnarea actualului Guvern al R. Moldova. „Frustrată pe câmpul de luptă din Ucraina, înainte de a putea ajunge la granița cu R. Moldova și înfuriată de decizia Maiei Sandu de a solicita aderarea la UE, Rusia a întrerupt la un moment dat aprovizionarea cu gaze și curent electric. Această mișcare a forțat guvernarea de la Chișinău să cumpere resurse energetice scumpe, ceea ce a dus la prăbușirea creșterii economice a R. Moldova.

Șor a încercat să valorifice nemulțumirea populară prin finanțarea protestelor și răspândirea informațiilor false. El a promis energie ieftină și „îmbrățișarea” Rusiei, după ce „regimul Sandu” dispare. A existat chiar și o presupusă tentativă de lovitură de stat susținută de Rusia”, spune Marc Champion.

În același editorial, acesta menționează că Ilan Șor este noua miză a Kremlinului. „Partidul Socialiștilor și-a pierdut popularitatea, iar Șor a devenit noul favorit al Moscovei”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.