VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nordul Chinei, învăluit de smog și ceață

Mai multe regiuni din nordul Chinei au fost învăluite de un smog provocat de gradul mare de poluare, dar și de ceață formată în urma temperaturilor neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. Unele zboruri au fost anulate, iar porțiuni din autostrăzi au fost închise, transmite Reuters, citată de presa română.

Autoritățile au emis în aceste zile cele mai ridicate avertismente în marile orașe din nordul Chinei, inclusiv în provincia Hebei, avertizând populația că vizibilitatea ar putea scădea la mai puțin de 50 de metri.

Smogul a cuprins nordul țării timp de câteva zile, în timp ce s-au înregistrat temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă. Experții au declarat că de vină pentru vremea neobișnuită ar fi curenții slabi de aer rece dinspre nord. Ei au mai explicat că intensificarea activităților industriale și incendiile de vegetație au contribuit la fenomenul periculos.

Metropolele Chinei continuă să fie învăluite, episodic, de smog, chiar dacă în ultimii 10 ani nivelul de poluare în China a scăzut cu 42%.  

În 2013, capitala Chinei, de exemplu, era deseori acoperită de un smog dens de culoare galbenă și gri, care ascundea aproape totul de ochii oamenilor. Chinezii își închideau ferestrele, își puneau măști de protecție și porneau purificatoarele de aer la maximum pentru a scăpa de ceea ce a devenit cunoscut sub numele de ”aerul-apocalipsa” din Beijing. Calitatea aerului a fost atât de proastă, încât liderii chinezi au lansat un ”război împotriva poluării” de mai multe miliarde de dolari, care a dat roade. Totuși, mai sunt încă multe de făcut, deoarece China rămâne a 13-a cea mai poluată țară din lume.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.