VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru polițiști din Comrat, trimiși în judecată pentru abuz de putere

Patru polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Comrat al Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia a Inspectoratului General de Poliție au fost trimiși în judecată pentru abuz de putere.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost pornită în februarie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit probelor administrate, cei patru colaboratori de poliție acționând în interesul unei rude prin afinitate a unuia din colaboratori și în baza plângeri depuse în adresa IP Comrat de către această rudă, în care invoca că i-ar fi fost cauzat un prejudiciu material în sumă de 5.750 de euro de către persoane necunoscute, fără a efectua careva investigații în cadrul unui proces penal sau cauză penală și a stabili cu certitudine persoana/persoanele care au însușit mijloacele bănești și vinovăția acestora, în mod ilegal sub pretextul că ar fi fost implicat în pretinsa faptă de escrocherie, au însușit de la o persoană fizică mijloace bănești în sumă de 115.668,39 lei, cauzând în rezultat daune în proporții considerabile drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanei fizice.

Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea imputată legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 67.500 la 117.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.